søndag 28. september 2014

Alkoholblekk teknikk


Før du starter på prosjekter med alkoholblekk, kan det være lurt å finne frem produktene på bildet under.De fleste bruker alkoholblekket til å farge metall, men det fins så uendelig mange flere muligheter. En av de er å farge blomster. Hvem har ikke blomster liggende i skuffen fra år tilbake. Ta de frem mal de med hvit Gesso maling, la de tørke og drypp forsiktig på en og en dråpe med Alkoholblekk.  Start med den lyseste fargen avslutt med metallfarge om du ønsker å bruke det. Jeg syns det skaper litt mer liv i fargene. (Hold deg til 2-3 farger i tillegg til eventuelt en metallfarge). Jeg bruker ikke Blenderen på blomstene, med Gesso maling i bunnen sklir malingen pent utover.


En annen teknikk jeg er veldig glad i er å bruke er metalltape sammen med embossing folder. Skal jeg lage små vanlige tags kler jeg de med tapen før jeg kjører de gjennom maskinen (jeg bruker en Big Shot, men du kan selvsagt bruke alle typer maskiner som tar embossing foldere). Jeg bruker ofte de store tags fra Ranger, da må du embosse tapen først. Når jeg embosser tape starter jeg med å klipper de til i lengden på folderen. Det er plass til to ved siden av hverandre, jeg legger fem remser oppå hverandre. For å si det enkelt kjører jeg totalt ti remser fordelt på to bunker, gjennom maskinen på en gang. Det går helt fint. 


Når jeg kler tags,legger jeg ikke metalltapen på i rette remser. Jeg legger de litt på skrå/krysser hverandre/river av biter og legger på. Jeg syns det er fint når mønsteret er litt uryddig.
Neste steg er å legge på alkoholblekket. Jeg legger det på i dråper. Start med den mørkeste fargen og jobb deg mot den lyseste. (På metalltape bruker jeg sjelden metallfargene, da blir det lett litt glorete). Jeg liker at fargene sklir litt inni hverandre, så når jeg er fornøyd med fargene spruter jeg over litt Blender. Det er lurt å stoppe utflytningen av fargen ved å bruke en varme blåser.  


Fargene jeg har brukt på disse tagsen er Caramel, Latte og Oregano (metallfargen jeg har brukt i tillegg på blomsten er kobber).Håper du fikk lyst til å kaste deg ut i alkoholblekkets verden sammen med meg
                              Betina


2 kommentarer:

  1. Så bra det ble! Liker dette:)))

    SvarSlett
  2. Kjempebra! Jeg likte veldig godt tipset med blomstene. Det skal jeg prøve.

    SvarSlett