onsdag 22. mars 2017

Setesdal Babysett

Jeg avslutter  mine baby bidrag denne måneden med et Setesdal babysett.
Denne oppskriften har jeg hatt liggende hjemme i over 20år. 
Husker jeg strikket et likt sett til sønnen i huset -da i grått og hvitt.Dette settet er strikket i KlompeLompe -tynn merinoull i fargene gammelrosa, brun, hvit.
Litt moro å gjøre en liten vri på de opprinnelige fargene.
Denne er strikket i størrelsen 6mnd.Ta gjerne turen inn om Nøstet/Scrappehjertet for inspirasjon til ditt neste strikkeprosjekt.

Ha en fin dag alle sammen!
Kristina

tirsdag 21. mars 2017

Gavesett til baby

Hei hei alle sammen. 

Jeg skal  bli bestemor midt i april og har laget et gavesett til han. 
På dette prosjektet har jeg brukt de nydelige Maja Design arkene fra Summertime serien.
 Boksen måler 10x10x10 cm, og er laget ut fra et bazzill ark. Når man setter på paneler ut og innvendig så blir boksen kraftig og stabil. Kortet er en Silhouette fil, så for dere som har Silhouette så er dette kortet kjapt og lage.


Sløyfen er knyttet med chifong bånd på East bow maker.


Litt gesso i kantene røffer opp boksen litt.


På shipboarden har brukt Distresse ink pute, faded jeans. Den fargen passer helt perfekt til denne papirserien fra Maja.


Under alle panelene ligger det 3D tape. Jeg synes det blir mer liv i prosjektene når man løfter lagene litt fra hverandre.


Kortet er en ferdig fil fra Silhouette Store. Man behøver ikke og finne opp kruttet hver gang man skal lage kort. Kortet hat mønsterpapir på alle sider med skrivefelt innvendig.


Matrial liste

Shaker topp i plast

Ha en kreativ dag.


fredag 17. mars 2017

Kurv

Denne gangen har jeg laget 2 små kurver. Disse er laget med en dies fra Creative Expression, det er egentlig en påskekurv, og det følger med litt forskjellig påskepynt i dies-pakken. Jeg tenkte at denne lille kurven kunne brukes til så mangt. Så jeg laget 2 stykker med tanke på baby. Den kan brukes som bordkort, bordpynt, eller man kan fylle litt godteri oppi den og man har da en søt liten gave.

 
Som dere ser, så er kurvene ganske enkelt pyntet. Jeg har puttet oppi litt silkepapir og et søtt lite hjerte med en engel på.

 
 
Her er et bilde av diesen jeg har brukt.
 
 
Materiealen jeg har brukt er:
 
- Bånd
- En liten charms
- Papir-hjerte.
- Bladene er puncher
 
Ønsker dere en flott helg!
 
Hilsen Berit
 

torsdag 16. mars 2017

Tåteflaskekort

Hei dere !

Mitt bidrag denne uka er et kort som tåteflaske :-) 

Dette er en stensil som man tegner rundt for å lage kortet, og når man skal ha mønster ark på -tegner man i den innerste streken, legger ved bilde av stensilen nederst i innlegget (så er det lettere å forstå)


 Denne er laget av rester som jeg har hatt liggende etter andre prosjekter.
Teksten er fra Papirdesign -snuppen her er det mange søte tekster til baby gutt.

Her ser du hvordan innsiden av kortet er blitt :-)

Scrappehjertet har bestilt mange forskjellige Dutch Doobadoo, de kommer inn om litt. 
Følg med på facebook eller i nettbutikken.
F

Beskrivelse:
Tynne chipboards fra DUTCH DOOBADOO i A5 format. Ypperlig for både kortlagere og til de som lager LO og/eller andre papirprosjekter. Du kan spraye dem, male, embosse eller rett og slett bruke dem som de er. Kun fantasien som setter grenser her.

Ha en fin dag :-)
Kristina

onsdag 15. mars 2017

Baby

Vi har hatt pynta Kleenex esker tidligere i bloggen, og her kommer noen nye idéer til pynting av disse boksene. Siden tema på bloggen denne måneden er baby og påske, valgte jeg de nydelige arkene til Papirdesign for baby.
Her er det mange fine å velge blandt og fargene er så søte.


Sammen med Kleenexboksen har jeg også laget en innpakning til babyolje og Zinksalve. Sammen blir dette en superfin gave til en baby. 


Slik ser innpakningen ut inni, og esken i midten er laget for seg og siden limt inn i bunnen av innpakningen. Sidene på innpakningen er 5 inch brede og 11 inch høye. (husk 2 stk). Jeg preget på 2 inch på begge delene og hver av disse 2 inch-delene ble limt oppå hverandre, dette er bunnen. Så rundet jeg hjørnene på toppen med en hjørnepunch og pyntet alle sidene med mønsterark. Esken i midten er 5 x 2 inch i størrelse og biten du kutter til esken skal være 9 x 6 inch. Preg 2 inch inn på alle sidene og lag en boks/eske. Limes på midtdelen på innpakningen. Lag hull helt øverst og tré et bånd i slik at du får lukket innpakningen. Jeg lager oppklipte strimler av silkepapir for å fylle ut esken rundt godsakene til babyen.
Samme gaveinnpakning bare i et annet papir fra Papirdesign. Esken inni fikk en blonde rundt kanten nederst og det ble ganske fint. 
Så må jo jentene også få noe og her har jeg brukt ark fra FabScraps. Innpakningen til badesåpe ble smalere enn de over, og såpeflasken står oppi en eske med rund åpning. Siden papiret er fullt av søte harepuser, har jeg jaktet byen rundt etter en bløt liten kanin til pynt på Kleenex esken. Da er det godt det snart er påske og man kan "kamuflere" påskepynten inn på babyesken.

Oppskrift på Kleenex-eske:
2 stk: 5 1/4 x 9 inch, legg langsiden opp i pregebrettet og preg på 4 1/2 og 8 1/2 inch.
Preg langsiden på 4 7/8 inch.
Legg disse bitene etter hverandre og lim sammen på den lille 1/2 inch delen, lim sammen til en firkant. Tré denne firkanta boksen på Kleenex esken din og brett inn den langsgående pregelinjen. Klipp et hakk i hvert hjørne slik at du får brettet inn disse smale delene. Jeg limer bunn på denne esken slik at jeg kan bytte Kleenexboksen etter ferdig bruk. 
Bunnen: 4 x 4 1/2 inch, limes på de smale bunndelene.

Lokk: 7 1/8 x 7 5/8, preg på 1 1/2 inch på alle fire sidene. Husk å lage åpningen til serviettene før du limer sammen lokket til en grunn eske.
Jeg bruker ovale dies eller runde dies, alt etter som. Finn midten på lokket og kutt hull med en dies. Lag hull i mønsterarket også. Det blir fint med en ramme rundt hullet.
Klipp to hakk på to av sidene inn mot den midterste firkanten, stopp ved pregelinjen. Brett den lille hjørnefirkanten inn bak sidedelen og lim fast. Det skal se ut som en grunn eske når du er ferdig.
Lokket blir ganske stramt på esken og det er en fordel når du drar opp serviettene. 

Kos deg med å pynte videre!

Hilsen fra Lene


Materialer: 
Blomster, masse blomster 😊tirsdag 14. mars 2017

Påske egg

Hei hei alle sammen.

Det nærmer seg påske og da er det jo greit og ha noen påske egg klare.

Jeg har laget et påske egg i mixed media stil. Synes det er spennende og jobbe med forskjellige medier og på dette prosjektet så har jeg brukt Finnabair sine produkter.


Utgangspunktet er et helt vanlig mønstret påske egg.


Her er det brukt nye og gamle blomster samt metall ting.
 

Her ser dere toppen av påske egget.


Matrial listeJeg skal ha kurs på dette 5. april kl 18.00 på Scrappehjertet.

Mer info finner dere HER

Hilsen Gunn-Eirill.

mandag 13. mars 2017

Ny baby - shaker card

Hei dere! Hvordan er det med kreativiteten om dagen? Jeg tenkte jeg skulle vise dere et litt annerledes Baby-kort denne gangen, så kanskje dere får lyst å prøve noe lignende. Det er et shaker kort, med selvlaget bakgrunn. Bakgrunnen inni shaker kortet er laget på hvit glatt bazzill ved hjelp av Oxide Distress og en hjemmelaget mal for å lage noe som ligner på skyer.

 Materiell jeg har brukt er:
Bazzill

Et par bilder til 


LAGE SKYER

Jeg hadde ingen dies som passet så da klippet jeg en bord med skyer for hånd, av en rest jeg hadde liggende (Bazzill) Denne la jeg så oppå den hvite Bazzillen. Deretter brukte jeg en mini blender tool og strøk blekk fra stripen med skyer og opp på det hvite med lett hånd. (se bilde under). Husk bare å begynn øverst på den hvite Bazzillen og jobb deg nedover ellers er det for gjort å kline blekket utover.  Oxide er nemlig våt lenger enn vanlig distress.  La det tørke godt når du er ferdig med bakgrunnen din, enten med varmepistol eller la det luft-tørke.

Husk å variere litt hvordan du legger malen.. noen ganger rett over noen ganger litt på skrå osv... prøv deg frem.. Øvelse gjør mester :)'

Ha en fin kreativ uke ! 

Klem fra Irene


lørdag 11. mars 2017

Mixed Media kurs

Kurs

Onsdag 5. april  kl 18.00 skal jeg ha mixed media kurs.
Vi skal lage dette påske egget med litt ulike teknikker på.

Dette kurset passer for alle.


Dere må ha med på kurset

*Hvitmalt påske egg
*Limpistol
*Hvit gesso
2 pensler ca 1 cm brede

Kurset koster kr 300.-

Bindende påmelding til 
gunn-eirill@hotmail.no eller direkte i butikken innen 1. april.

Gunn-Eirill

fredag 10. mars 2017

Baby, Sving kort

Da var vi kommet godt i gang med mars måned, og denne gangen har jeg et Sving-kort å vise fram.
Malen til dette kortet stod i Ett Trykk, nr 1  2017. Har sett at veldig mange har laget disse, så da måtte jeg også prøve meg på et. Det var morsomt å lage, og ikke alt for vanskelig.

 
Slik ser kortet ut når det er brettet sammen. Det er pyntet ganske enkelt.
Jeg har tatt bilder fra litt forskjellige vinkler, slik at man kan se kortet fra alle kanter.
 
 
Inni kortet har jeg en liten tekst, og et skrivefelt.

 
Jeg har også festet en liten tekst bak på front-panelet. Slik at når du svinger det helt opp, så kommer dette frem.

 
Materialene jeg har brukt er:
 
- Mønsterpapiret er fra Papirdesign, den nye serien som heter "Velkommen lille venn".
Arkene jeg har brukt er: Baby jente, Bamse Brakar
 Hjertevenn og Snuppi. sistnevnte er et utklipsark.
 
- 3 D puter
- Distress Ink i fargen Vintage Photo.
- Bånd
- Charm
- Sølvhjørner, som er klistremerker.
- Halvperler
- Stemplet på forsiden er fra Kort og Godt.
 
Det aller meste jeg har brukt, er kjøpt på Scrappehjertet.
 
Da håper jeg dere fikk litt inspirasjon.
 
Ha en super helg!
 
Hilsen Berit
 
 
 

onsdag 8. mars 2017

Påskehilsen

Det nærmer seg påske og jeg vil vise to kort som kan brukes til de fleste påskegaver. Kjekk å henge på en vinflaske, blomst eller annet man vil gi bort som en påskehilsen.


Selve kortet har fasong som et egg. Veldig enkelt motiv å tegne et mønster til og siden klippe ut. Til hvert kort har jeg klippet ut to egg, det ene litt større enn det andre. Ensfarget papir i bunnen og papir med trestruktur på toppen. Jeg har sydd to stikninger rundt kanten av egget, med symaskin. Jeg har brukt Pions ensfargede papir i bunnen og trepanel-ark fra Studiolight, en slik 6 x 6 blokk.
Teksten er stemplet med bokstav-stempler fra Tim Holtz.


Denne lille kyllingen er litt i tvil om han er en kylling, men jeg tror han trives blandt blomster, blader, fjær og hamp. Han er kuttet ut fra en bit papir som først er dabbet med Distress Oxide, gul og rød.

Material-liste:
Stempel, Crazy Bird, Tim Holtz

Hilsen Lenetirsdag 7. mars 2017

Mixed media traktor

Hei hei alle sammen.

I dag har jeg lyst til og vise dere en lekebil som jeg har alterert. 
I utgangspunktet så var denne bilen trehvit. Jeg har limt på mye metall, et perle kjede, tre trådsneller og litt annet, det blir fantastisk struktur og male og tørrbøste på.


Det første jeg gjør når jeg skal alterere noe er og maler tingen i bunnfarger. På dette prosjektet så hat jeg brukt hvitt. Neste steg er og lime på mye greier med mixed media lim og lar det hele tørke skikkelig. I stedet for og male med pensel på alle disse tingene, spraymaler jeg det hele. 


Jeg har brukt flere forskjellige nyanser av blått og turkist til og spraye bilen med. Når jeg sprayer prøver jeg og få fine overganger mellom fargene. Noen ganger dekker jeg til med et håndkle for og klare overgangene skikkelig. Jeg synes også det er greit og jobbe på et håndkle istedet for plast, det blir mindre søl på deg og på arbeidet.


Jeg har gått over bilen flere ganger med spray for og få det resultatet jeg ønsket. Når alt er skikkelig tørt så begynner jeg og tørrbørste med farger som jeg synes matcher og kanskje skiller seg litt ut for at uttrykket skal bli litt røffere.


Jeg har sprayet med 13@rts og tørrbørstet med diverse malinger fra Finnabair/Prima.


Når du tørrbørster så er det viktig og ha en halvstiv pendel meg 1-1,5 cm bredde. Pass også på og ikke ha for mye maling på penselen, da blir det lett kladdete og ujevnt.


Matrial liste

mister fra 13@rts- ligger ikke i nettbutikken

Ha en kreativ dag.


mandag 6. mars 2017

Påske med Distress Oxide

Hei... Jeg vet at mars kan være strid... men jeg trodde ikke at all snøen skulle komme denne måneden! Jeg vil ha vår nå... ikke en mellomting mellom høst og vinter slik det har vært hittil i år her i Larvik.

Jeg har laget et påskekort i dag, selv om jeg ikke har sendt et påske kort på mange år selv. Men.. men, det var moro å lage... Selve teknikken kan brukes på hvilket som helst kort....

Istedet for å bruke mønsterpapir har jeg har brukt en blending tool å påført blekket på en hvit glatt Bazzill... Blekket er lett å få jevnt ved å bruke små sirkel bevegelser... Når jeg var fornøyd sprayet jeg på vann med Distress sprayeren fra Tim Holtz. Distress Oxide reagerer på vann og oksiderer.. og gir en fin effekt.

>F
Materiell jeg har brukt er : 
Bazzill
Distress Oxide 
Graphic 45 Ephemera Card
Creative Expression Dies Cape Verde
Hvit mosegummi


Her kan du se hvordan effekten blir av Distress Oxide og vann.

Ønsker dere en fin og kreativ uke!!

Klem fra Irene